Nea Mustonen, kesä 2019

Keväällä sain tietää, että mahdollistaisitte minulle kielimatkan Hastingsiin Iso-Britanniaan, joka oli huippujuttu kuulla. Olin jo matkasta kuullessani innoissani tulevasta kesästä. Viikot kuluivat ja lähtöpäivä läheni huimaa vauhtia ja alkoi jo jännittämään uuden kielen puhuminen eri maassa.

10.7 saavuimme Helsingin lentokentälle ja näin kielimatkaporukkani ensimmäistä kertaa. Tutustuin heti uusiin ihmisiin ja meistä suomalaisista tuli yksi matkan tiiveimmistä porukoista ja meininki oli aina hyvä. Lento sujui hyvin ja siitä alkoi minun ensimmäinen matkani ulkomaille ilman vanhempia.

Upean porukan kanssa, vaikka hieman myöhästyneiden kyytien ja muiden kommellusten jälkeen saavuimme asuntolallemme Hastingsiin. Asuntola oli viihtyisä ja nukuin suomalaisen ystäväni kanssa kotoisassa huoneessa. Asuntolassa asui nuoria monista maista, joten kieliä ympäri eurooppaa kuuli jatkuvasti.

Seuraavana päivänä tutustuimme Hastingsin kauniisiin maisemiin ja aloitimme oppitunnit suurella kampuksella Hastingsin keskustassa. Joka päivä siitä lähtien opiskelimme päivittäin kolme tuntia luokissamme ja sitten useiden erimaalaisten ihmisten kanssa pääsimme tekemään erilaisia aktiviteetteja Hastingsin maastossa. Me uimme, meloimme, tanssimme värifestivaaleilla, leikimme ja kävimme Hastingsin nähtävyyksissä, kuten museoissa, luolissa, tivolissa ja vanhassa kaupungissa.

Viikonloppuisin pääsimme tutustumaan suurkaupunkeihin Hastingsin ympärillä. Lontoossa kävimme kahdesti ja siellä riitti aina uutta nähtävää. Siellä shoppailimme, mutta teimme myös haasteita, joissa puhuimme paikallisten kanssa ja opimme englantia parhaalla mahdollisella tavalla. Viimeisenä viikonloppuna kävimme Brightonissa, joka yllätti minut kauniilla maisemillaan.

Matkan viimeisenä päivänä valmistuimme EF-gaalassa, jossa meille jaettiin ryhmittäin EF-lakit. Saimme myös lopputestin, jonka olimme tehneet päivää ennen. Sain lopputestistä toiseksi parhaan arvosanan ja olin selvästi kehittynyt kielessä alkutestiin verrattuna. Omastakin mielestäni minusta tuli matkan aikana rohkeampi englannin puhuja rallienglanti tyylistäni huolimatta!

Matka oli hieno kulttuurillinen kokemus ja haluan kiittää teitä tämän upean matkan mahdollistamisesta!

Nea Mustonen